♥ Vad händer nu? ♥

2015-08-11♥22:39:07
Sommaren är snart över och det har hunnit gå hela 2 månader sedan jag tog studenten, vilket i mina ögon är helt sjukt. Det känns så långt borta men ändå så nära, typ. Kortfattat så har min sommar bestått av mest jobb och det var inte förrän 1 augusti som jag fick semester. Har ändå hunnit med en del härliga sommarkvällar, fetaste housefestivalen Big Slap, en fantastisk resa till Berlin och en sjukt ball kräftisfestis. Sommaren har rent generellt inte varit den bästa, dels för att vädret sugit och jag jobbat i princip varje dag men även för att det varit lite vänskapskaos och annat kaos som tryckt ner mig mer än det borde. Men hur som helst så försöker jag göra det bästa av de sista veckorna nu, för vet ni vad?
 
JAG BÖRJAR PÅ UNIVERSITETET den 31:a augusti! Detta är något som var helt uteslutet i början av mitt tredje år på gymnasiet eftersom att planen då var att jobba. Sökte in gjorde jag ändå då jag hittat ett program som föll mig i smaken. I början av sommaren var jag fortfarande i valet och kvalet om hur jag skulle göra men när jag kom in och hade allt svart på vitt så var valet enkelt och jag tackade nästan direkt ja till min plats. 
 
Vad är det då jag ska läsa? Jo, jag ska läsa Service Management med inriktningen retail genom Lunds universitet på Campus Helsingborg. Detta var det enda programmet som jag kände mig intresserad av när jag kollade igenom alla miljoner (kändes det som) utbildningskataloger i våras och det känns fortfarande helt rätt för mig. Jag har alltid varit intresserad av detaljhandelsbranschen och den mer administrativa delen av det hela. Renodlad ekonomi kom aldrig på tal då det inte var favoriten i gymnasiet där jag läste ekonomiprogrammet. Istället har ämnen som juridik, marknadsföring och "företagsledning" intresserat mig. Genom att läsa detta program kommer jag 2018 få en kandidatexamen i service management, wiiie. Tror dock inte att mina universitetsstudier slutar där utan jag kommer förmodligen bygga vidare med fler kurser eller en masterexamen om jag känner mig själv rätt. Jag är för ambitiösa och drivande för att stanna där helt enkelt, jag vill ha fler utmaningar som kan ta mig ännu längre!
 
Gällande att börja plugga på universitetet så har jag haft en del panik och ångest inför detta, precis som jag får med allt nytt som ska hända i livet. Tankar som "kommer jag klara detta?, kommer jag få några vänner?, kommer jag palla plugget?, Hur fan ska jag få tag i all kurslitteratur?" har snurrat ett par varv i mitt huvud men i detta nu känner jag mig faktiskt lugn och exalterad inför det som komma skall. Lite av kurslitteraturen har jag redan köpt, jag har registrerat mig på studentintranätet, kollat upp pendelkort och ja, man kan väl säga att jag har koll på det mesta som det kontrollfreak jag är (När jag blir uppstressad och panikslagen av något så tar jag reda på exakt allt, vilket gör att jag har extrem koll sen haha). Något jag inte vet är ju dock hur det kommer bli.. Men jag tänker att allt löser sig och om jag kommer till nollningen med en taggad och positiv inställning så kommer det vara en bra början på mina tre år i Helsingborg.
 
Appropå att programmet är i Helsingborg så ser jag inte det som något stort hinder. Jag har varit på skolan flera gånger och älskar deras sätt att arbeta. Får se hur det går att pendla när det gäller plugget men om det inte funkar så bra och jag känner för det så kommer jag se till att flytta dit så småningom. 
 
Kort och gott så bär det till hösten av mot Helsingborg för tre spännande år på Lunds universitet. Jag är sjukt taggad och hoppas att detta, till skillnad från gymnasiet, blir the time of my life! Se upp Helsingborg, för här kommer en härlig prick vid namn Love! 
 
Hejdå bloggen för nu, vi hörs snart igen med ännu en update om livet ;)