♥ Jag är stolt över mig själv. ♥

2015-04-06♥23:30:00
Hej! Guuuud vad längesedan det var jag skrev här... Senaste gången var ironiskt nog exakt ett år sedan (tänkte inte ens på det när jag började skriva, haha). Ett år har gått och det skulle kräva flera dagar av konstant skrivande för att få ner allt som hänt detta året på ett inlägg här på bloggen och det har jag tyvärr inte tid med så vi kör på ett litet random inlägg med lite allt möjligt tycker jag!
 
Jag är inte samma person som för ett år sedan för det är så mycket som förändrats i mitt liv att det inte skulle vara möjligt. Mitt liv har förändrats helt och mina prioteringar är inte demsamma som förr. Visst finns det dagar då jag saknar hur det såg ut innan men jag har så mycket att vara nöjd över så som det ser ut nu och jag är så himla glad att jag genomgått en förändring för det är faktiskt viktigt att göra förändringar och inte vara kvar i allt det gamla. Nedan tänkte jag lista några stora grejer som hänt och som jag helt enkelt vill nämna lite extra i detta inlägg. Dessa grejer har på många sätt gjort att jag genomgått denna förändring och är saker som jag kommer ta med mig i framtiden också för dem är så betydelsefulla. 
 
1. Mitt sommarjobb
I slutet av januari förra året så sökte jag lite olika sommarjobb då jag var i desperat behov av att ha något att göra den kommande sommaren. Var utan jobb sommaren 2013 och kände att nu var det dags för mig att ta tag i det och skaffa mitt första riktiga jobb. Sagt och gjort så skickade jag iväg lite ansökningar, blev kallad på en intervju och fick i slutet av februari jobb som jordgubbsförsäljare. Kommer ihåg dagen jag fick reda på det som igår, så glad jag var! Jag hade ju fixat mitt första jobb heeelt själv, hur coolt var inte det liksom? Kanske låter inte detta som något stort för någon annan men för mig som alltid känt att jag inte vågat ta för mig när det kommer till sånt och ibland kan känna mig väldigt blyg så var detta superstort. Jag jobbade i mitt lilla jordgubbshus 6 veckor den sommaren och jag både hatade och älskade jobbet på samma gång. Älskade gjorde jag för att det var otroligt kul att få ta ansvar, sälja och träffa otroligt mycket olika människor. Hatade gjorde jag för att det ibland fanns dagar då jag inte pallade och skulle stå där i 10h, då kändes det sådär om jag ska vara helt ärlig. Totalt sätt så var det några av de bästa veckorna den sommaren för jag fick på riktigt jobba och tjäna mina egna pengar på ett jobb som jag fixat själv och fått gott omdöme efteråt, det var otroligt coolt! Jag är stolt över mig själv för att jag gjorde det.
 
2. Firade min 18 års-dag
Detta var helt klart den bästa dagen förra året, utan tvekan! Inte min födelsedag den 7:e september kanske för då var jag otroligt bakis hela dagen men den 6:e september då jag hade min 18 års-fest. Det finns så mycket jag vill skriva om denna dagen och så mycket jag bara vill spola tillbaka tiden till denna kväll för den var M.A.G.I.S.K. ALLT var perfekt i mina ögon. Vi hade ordnat upp med stort tält i trädgården med en massa fina ballonger och vi hade även kämpat med att laga en massa god mat och efterrätter. Lite mer än 20 av mina vänner kom och det var så kul att alla kunde vara med och fira min dag. Mina vänner är bäst och det var dem som gjorde denna kväll underbar. Under kvällen så bjöds det på flertal uppträden, både från min kära syster och hennes vänner men också från tre av mina absolut bästa vänner, Carro, Berna och Emelie som jag älskar otroligt mycket. Alla dem känner mig vääääldigt väl då det märktes i deras fina uppträden, haha. En av de finaste presenterna jag fick var en film av Carro med klipp och bilder från våra vänskapsår. Vi har varit vänner under hela vår skoltid och det var så fint att hon samlade allt för det betyder så otroligt mycket för mig (vet att du läser detta Carro så till dig vill jag säga: Du är bäst och jag älskar dig så mycket att det inte räcker med några få ord). Det och mycket annat gjorde som sagt mig 18 års-fest oförglömlig och jag är så stolt över mina fina vänner och min fina familj som är så bra att jag dör lite smått. 
 
3. Tog körkort
JAG HAR TAGIT KÖRKORT! I slutet av maj började jag övningsköra hemma och under sommaren blev det inte så mycket körande men i höstas var jag igång igen. I början av oktober började jag på körskola och körde 2-3 gånger i veckan. Den 18:e december klarade jag teoriprovet på första försöket. Kommer ihåg hur mycket jag höll på med det veckorna innan och hur glad jag var en vecka innan provet då jag äntligen började få godkänt på testerna, haha. Dagen efter, den 19:e, failade jag tyvärr uppkörningen men jag sa redan innan att jag hellre misslyckades med körningen än teorin för jag pallade verkligen inte plugga mer. Synd att jag kuggade men det var bara att boka ny tid och köra gärnet. Det gjorde jag bokstavligt talat hela den helgen och ja, den 23:e december hade jag mitt körkort! Vilken härlig julklapp va? Att ta körkort samtidigt som det var otroligt mycket i skolan precis innan jullovet och under höstterminen överhuvudtaget är något av et jobbigaste jag gjort och det var inte alls lätt! Många av mina dagar började under ett par veckor tidigt med körlektion, sedan skola, hem och plugga, övningsköra på kvällen och sen sitta med teorin. Dock var det såklart fett värt det även om jag denna termin måste satsa ännu mer på skolan för att arbeta upp vissa betyg till toppen igen! Jag är stolt över mig själv för att jag lyckades ta mitt körkort, och dessutom på bara ett halvår!
 
4. Åkte på tjejresa till London
Under höstlovet drog jag och mina tjejer, Caregirl och Emlan till London i ett par dagar. Vi shoppade maaaassor, drack drinkar på olika barer, upptäckte London och var ute en kväll. Den resan är något jag kommer minnas för livet, även om det under veckan spenderades alldeles för mycket pengar, haha. Det var första gången som jag verkligen reste själv utomlands utan familjen och någon som tog hand om en, det var otroligt häftigt och verkligen en erfarenhet! Visst, jag och Carro var på språkresa för ett par år sedan men då åkte vi ju med STS så helt själva var vi inte. London var en helt annan grej och det var heeelt amazing. Jag är en person som alltid har haft lite svårt för att lämna min comfort zone och jag har även väldigt svårt för stora förändringar i livet. Jag är därför stolt över att jag vågade ta steget och verkligen göra denna resan för det kommer jag aldrig ångra.
 
5. Startade UF-företag
Jag går ju i tredje ring på gymnasiet nu och på min skola är det obligatoriskt att ha UF sista året om man går ekonomiprogrammet. Enda sedan jag började på ProCivitas så har jag fasat för detta och jag kände helt enkelt inte att det skulle bli kul. Hur som helst så har jag startat upp Tag It UF med mina tre klasskompisar: Bernadetta, Emelie och Sara. Vi säljer resetaggar med ett utstickande, färgglatt mönster som gör resväskan mer personlig och gör så att man känner igen väskan bättre. Att starta upp ett företag har faktiskt varit väldigt kul och det är framförallt grejen med att få skapa något från grunden och se det bli verklighet som jag tycker varit kul. Att driva företag är absolut inte min grej men jag har absolut fått en massa erfarenhet som jag kommer ta med mig i min framtida karriär. Att jobba i grupp är något som jag och många andra hatar mest av allt men jag hade inte velat göra detta utan mina tjejer! Man lär sig så otroligt mycket av att sammarbeta med andra, framförallt om sig själv. Jag har lärt mig mina styrkor, ser andras styrkor mycket bättre och har fått öva mig på att hantera svåra situationer. Detta hade jag aldrig fått lära mig i ett enskilt arbete och därför är jag så glad att jag startade ett UF-företag. Om lite mer än en månad avvecklar vi företaget och lägger det bakom oss med glädje och en massa erfarenheter rikare, det ska bli jätteskönt! Visst har det varit roligt, men samtidigt så har det varit krävande och jobbigt men jag är ändå stolt över mig själv och min prestation i företaget!
 
6. Fick min första egna mentor 
Nu i trean kunde man gå med i skolans mentorsprogram där man efter en intervju blir matchad med en mentor från näringslivet. Jag måste säga att jag fick världens bästa mentor som har hjälpt mig väldigt mycket under dessa månader. Vi har fokuserat på personlig utveckling mest och jag har lärt känna mig själv mycket bättre, vilket är otroligt nyttigt när det kommer till att göra stora val i livet och till exempel söka jobb. Det är mycket tack vare henne som jag genomgått den personliga utvecklingen som jag har och helt enkelt blivit mer säker i vem jag är och vart jag vill nå. Nu vet jag mina styrkor, svagheter och vad jag behöver jobba på helt enkelt. Vi träffas två gånger i månaden, en gång på skolans mentorsfrukost och en gång själva på hennes kontor. Jag måste erkänna att jag alltid är lite nervös när jag går dit, just för att hon ger mig svåra uppgifter och att det är lite läskigt. När jag går därifrån är jag dock alltid superglad och lättad över att vårt möte gått bra och det bästa av allt: jag är full av ny positiv energi som gör att jag ser en massa möjligheter. Jag är väldigt tacksam över att ha fått denna chans och tror att det kommer ge mig mycket i framtiden som jag inte hade fått ta del av annars. Jag känner mig stolt över den utveckling som jag och min mentor genomgått tillsammans där vi båda utvecklats och fått nya perspektiv på saker och ting. 
 
Det var de stora 6 grejerna som har hänt de senaste året. Gud vad mycket man hinner med på ett år, helt sjukt! Ett superbra år med en massa härliga minnen och bra erfarenheter!
 
Just förtillfället är jag kanske inte inne i den bästa perioden i mitt liv men jag vet att jag har en massa roligt som väntar mig. I slutet av maj åker jag och världens bästa syster till Stockholm för att gå på the golden year gala samt fira hennes examen och min student (vi ger detta till varandra i present istället för att köpa något var för sig). I juni händer det stora grejer! Jag ska på bal, fira några kompisars studenter och bästa av allt: själv TA STUDENTEN!!!! Kan inte fatta att den dagen är här om lite mer än 2 månader? Det är heeeelt sjukt och jag blir helt pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Detta kommer nog vara den största dagen i mitt liv hittills för jag har kämpat såååå mycket dessa tre åren för att nå dit jag är idag, både betygsmässigt och personlighetsmässigt. Jag har gått från högstadiet där jag var en självsäker tjej som inte hade svårt för att säga vad jag tyckte och som klädde mig hur som helst för jag brydde mig inte alls om vad andra tyckte om mig, till att börja gymnasiet och komma in i en klass där jag inte riktigt trivts och där jag alltid känt mig lite osäker och inte alls varit samma tjej som i högstadiet. Under dessa tre år har jag försökt ta mig upp igen och nu kan jag äntligen säga att jag nått dit, kanske inte på samma sätt men jag har kommit en lång väg och det är jag stolt över. Idag är jag stark, självsäker och känner mig bekväm i mig själv och det är stort om något! HERE I COME LA STUDENTA!!!
 
Efter studenten blir det en arbetssäsong med jordgubbarna igen, det känns underbart! Efter det får vi se vad som händer, kanske börjar jag plugga eller så har jag hittat något jobb. Jag lär återkomma till denna blogg om några månadet igen, stay tuned.